4×4 Beach 2014 in Katwijk aan Zee

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Vorig jaar was ik met Simon bij de open dag van de KNRM in Katwijk. Nadat we alles bij de reddingsmaatschapij hadden gezien zagen we verderop op het strand allerlei off-the road wagens rijden. Even van dichtbij bekeken en de nieuwsgierigheid was gewekt. Wat een te gek evenement.

Zaterdag, een jaar later, ben ik dus met de kinderen naar Katwijk aan Zee gereden. Want dit jaar ben ik geen toeschouwer maar deelnemer! Ook dit jaar werd door de lokale oranje-vereniging wederom de 4×4 Beach gehouden. Rond 9 uur arriveerden we in een zon overgoten Katwijk.

IMG_5508

Het was al gauw duidelijk waar we moesten zijn. Dus het strand op, parkeren, inschrijven en afwachten. Het duurde nog een klein uurtje voordat de baan vrij werd gegeven maar daarna mochten we los. Het eerste rondje was erg spannend. Voorzichtig de baan verkennen en alles proberen te voorkomen om gelijk vast te zitten.  Inmiddels waren Bart en Judith ook gearriveerd. Met de 2 Niva’s het volgende rondje gemaakt. Elk rond kregen we meer vertrouwen en werden de genomen risico’s groter.

IMG_5522

Het werd ook steeds drukker op de baan met als gevolg dat we regelmatig stil stonden. Meestal doordat er ergens op het parcours een auto vast stond. Toen ik een wel een beetje klaar was met wachten hebben we in overleg een andere route gekozen. Niet voor niks een stuk rustiger. We hebben alle hoeken van de Lada gezien. En uiteindelijk hebben we ook 2x vast gezeten. Gelukkig waren en andere deelnemers die ons weer op weg geholpen hebben.

IMG_5534 – Breedband IMG_5536 – Breedband

Rond 12 uur hebben we afscheid van Bart en Judith genomen en zijn we op huis aan gegaan. Wat een fantastische start van het weekend. Een geweldig evenement waar ik volgend jaar zeker weer te vinden ben.

IMG_5524

 

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 29 april 2013 om 22:56.