Crossen in de sneeuw!!

Na het slip incident van de ochtend, heb is ’s avond een afspraak gemaakt met Arne, om over het hoe en waarom na te denken.
Je moet weten dat ik 11 jaar geleden (voordat de Lada naar Frankrijk ging) een geweldige cross middag met Arne heb beleefd op wat nu de wijk Veldhuizen is. Er was al wel begonnen met de bouw maar het grootste gedeelte van de wijk was alleen nog maar bouwklaar gemaakt. En als kers op de taart de geluidswal langs de A12 lag er net. Heuvel op en af (voor wie de geluidswal kennen, dwingt dit zeker respect af). De Niva heeft ons bijna niet in de staak gelaten. Ik zeg bijna want de middag eindigde niet helemaal zoals gepland.

We hadden op een gegeven moment de keuze om een enorme bouwkraan links of rechts te passeren. Rechts gekozen, en nog voordat we naast de bouwkraan zaten, zakte de Lada met de rechter kant ineens tot aan de helft van de deur in de blubber. Dit bleek voorheen een sloot te zijn geweest, die met zand gedempt was. Dit was een soort drijfzand geworden, en de Niva lag met z’n buik op wat voorheen de oever van de sloot was. Met als gevolg 4 spinnende wielen en een uur later een afgefikte koppeling. geen beweging meer in te krijgen… Nog een buurman met pickup en lier gevraagd maar dat werkte ook niet. Uiteindelijk met een hand-takel tussen de Niva en de bouwkraan de auto uit de blubber getrokken.

Maar goed dat was 11 jaar geleden en we zijn nu een stuk wijzer…
’s Avonds dus opzoek gegaan naar een stukje terrein waar we even goed konden onderzoeken waarom de Niva zoveel moeite met de sneeuw had. Eerst een paar donuts draaien op een carpool plaats langs de A12. Was wel OK maar de grote hoeveelheid betonblokken maakte het spannender dan waar ik behoefte aan had. Opzoek naar een andere stek. Vlak voor Vleuten wordt een klein wijkje bouwklaar gemaakt. Een top lokatie. eerste een paar voorzichtige rondjes om het terrein te verkennen en daarna zoveel mogelijk dwars door de bochten. Geweldig! Steeds sneller en harder rijden en maar driften in het donker. Leuk en spannend tegelijk.

Filmpje Lada in de sneeuw

De eindconclusie van ons onderzoek was dan ook, dat als het glad is glijdt de Lada maar met genoeg tegensturen hoeft dat helemaal geen probleem te zijn 😉

 

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 17 februari 2013 om 22:41.