De Niva in natuurlijke habitat

De eerste dag na de keuring lag er dus 10cm sneeuw. Even voorzichtig rijden dus. Het zal toch niet dat ik tijdens de eerste rit naar me werk in de Lada brokken ga maken. Het is altijd de auto van mijn vader geweest en tijdens het crossen in Frankrijk ben ik wel altijd voorzichtig geweest maar een litteken hier en daar, herinnerde wel aan een goed verhaal. Maar nu is het mijn eigen auto en dan ben je toch voorzichtiger. Daarbij komt wel dat je in Frankrijk in het bos alleen maar eigen schade kon maken en hier rijden dan toch wel heel veel mede weggebruikers.

Door de sneeuw was het overal super druk dus had ik ervoor gekozen om binnendoor naar m’n werk te rijden. Dwars door De Meern heen. De nieuwbouw door. 28 rotondes verder rijdt ik een flauwe bocht in en hopla staat de Lada binnen de korste keren 180 graden de andere richting op de andere rijbaan. Bijna zonder te stoppen teruggereden naar de rotonde en de bocht nog een keer geprobeerd.
Als iemand dat gezien heeft zag het er waarschijnlijk uit alsof het gepland was. Maar dat was het niet. Mijn hart zat in mijn keel en ik dacht alleen maar wat als, wat als, wat als…

Gelukkig is de rest van de weg goed gegaan. Maar het verbaasde mij toch dat de constant 4 wiel aangedreven Rus met M+S banden zo makkelijk pirouettes aan het maken was. Een goeie verklaring heb ik nog niet gevonden. Ik denk gewoon dat het heel glad was…

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 17 februari 2013 om 21:13.