Fürstenau augustus 2013

24 en 25 augustus van vorig jaar zijn we met 2 Niva’s en een Unimog naar Duitsland gereden om ons te meten met de Duitse blubber in Furstenau. Dit is een voormalig Pools militair oefenterrein.

Djonnie in zijn Unimog en Bart en Judith (icl. Diesel de hond) in hun Niva. Arne en ik zijn samen die kant op gereden.

Aanmelden, plekje zoeken op de camping, moet verzamelen en gaan! De blubber in. Ik vond het heel spannend. Nieuw terrein en nieuwe uitdagingen. De Niva hield zich goed, totdat ik overmoedig werd…

DSC_1840 DSC_1859 IMG_7151

Bart was ons voorgegaan door een behoorlijke modderplas. Dit zag er redelijk simpel uit dus hup erachteraan. Na de modderplas lag nog een modderplas. En enthousiast als we waren, niet meer op Bart wachten maar erlangs en binnen no-time zaten we muurvast. Lada afgeslagen en niet meer starten en modder tot de deurgrepen. En binnen de kortste keren ook binnenin.

Gelukkig zat Djonnie achter ons dus die heeft ons er uiteindelijk achteruit eruit getrokken. De rest van de dag iets minder bravoure gereden maar een fantastisch avontuur.  Uiteindelijk begon de Lada wel steeds slechter te rijden en uiteindelijk kookte de motor en startte en reed hij super slecht.

Snel terug naar de camping en de wonden likken. Auto na gekeken maar geen aantoonbare redenen kunnen vinden waarom hij zo enorm beroerd liep. Zelfs de door Arne gevonden bijpassende oud Russische uitlees apparatuur kun geen klacht vinden

Morgen is er weer een dag. Heerlijk gebarbecued en bier gedronken tot laat in de nacht.

IMG_1670 IMG_7163

Zondags een driedubbele kater… De auto startte helemaal niet meer, Arne was zo ziek als een hond, dus niet meer in de modder gereden. Jammer.

In de loop van de dag de auto weer redelijk aan de praat gekregen, snel afgespoeld, tent opgeruimd en Arne in de auto gezet. Hoesten, knallend en schokkend naar huis gereden. Een paar keer gedacht dat we het niet gingen halen maar toch gelukt.

Bijna 3 maanden bezig geweest om de auto weer goed aan de praat te krijgen. Ondertussen nog een bekeuring voor te hard rijden in Duitsland ontvangen maar… ik kan niet wachten om weer terug te gaan. Geweldig avontuur!

DSC_1917

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 20 januari 2014 om 22:00.