Illegale strandrit :-)

Met de jaarwisseling hebben we een paar dagen aan de kust in een huisje gezeten. Een heerlijke stek om te wandelen door de duinen en over het strand.

Maar na het avontuur in Katwijk vorig jaar, trekt het strand ook behoorlijk aan de Niva. Mijn gezinsleden overtuigd om in plaats van onze MPV te kiezen voor de ATV als vervoersmiddel. Hierdoor moest er wel wat ingeschikt worden en een deel van de bagage in een andere auto.

Eenmaal ter plekke eerst het strand te voet verkend en bij de strandtenthouder inlichtingen ingewonnen wat betreft de mogelijk en onmogelijkheden. Het plan was om op nieuwjaarsdag bij Callantsoog het strand op te gaan en vervolgens zuidelijk te rijden tot we weer een plek vonden waar we het stand af konden.

Zo gezegd zo gedaan. Rond 11 uur naar Callantsoog gereden en bij de eerste mogelijkheid waar de slagboom openstond linksaf gegaan. Het avontuur ging beginnen 🙂 Hier en daar wat mensen met honden en uiteindelijk bij de strandoprit een strandtent. Dit was te verwachten maar hier had ik geen rekening mee gehouden. Want in een strandtent zitten mensen (met telefoons) die niks te doen hebben. Nog even getwijfeld maar uiteindelijk de lage gearing aangezet en de sperdifferentieel vastgezet en het strand opgereden. Waarschijnlijk waren de meeste wandelaars Duitser zonder kennis van de Nederlandse wetgeving want er werd vrolijk naar ons gezwaaid op het strand, en vanwege de lage waterstand was er plek genoeg om met de Lada rond te rijden. De kinderen op de achterbank vonden het geweldig (het kind achter het stuur trouwens ook). Nog een stukje zee meegepakt en wat foto’s gemaakt. En toen moesten we het strand weer af.
We daden inmiddels zo’n 8 kilometer over het zand gereden. Bij Petten zijn de duinen vervangen door een kunstmatige dijk. Dit is 1 stuk asfalt dus dat was een makkie. En toen… de lijnen gevolgd en uitgekomen bij de KNRM en de bijbehorende slagboom. Die ging niet open. Weer terug naar de dijk en iets verder kijken. Wederom een slagboom gevonden, ook deze ging niet open. Maar de Niva zou de Niva niet zijn als we aan de graszijde van de dijk ook ruim om de slagboom heen konden rijden. Best een beetje spannend maar zonder twijfel gelukt. Met 4 hele grote glimlachen in de auto terug naar huis gereden. Volgens de kinderen was het de leukste activiteit van het weekend. Mee eens!

IMG_8334

 

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 19 januari 2014 om 22:54.