Opzoek naar PK’s

 

 

 

Sinds het bezoekje aan Furstenau heb ik lopen stoeien met de afstelling van de auto.

Na de APK-keuring van jongstleden rijdt de auto eigenlijk wel weer zoals hij moet doen. Ik mis alleen wat vermogen waardoor ik meestal niet verder kom dan de vierde versnelling.  Soms lukt het om na hele lange tijd naar de 5e versnelling doorschakelen maar een beetje tegenwind of een klein beetje niveauverschil en ik moet weer terug naar de 4e versnelling.

Nu staat de carburateur in mijn Niva online bekent als de “horror” carburateur. En de monteurs die er tot nu toe een poging hebben gewaagt zijn kleine stukjes verder gekomen. Om een grote stap te maken ben ik opzoek gegaan naar een bedrijf waar m’n Niva op de rollenbank geest kan worden. Dit bleek lastiger dan verwacht. De meeste tuning bedrijven kunnen namelijk alleen maar PK’s vinden als ze in een computer verstopt zitten. En die zit niet in mijn Lada 🙂

Uiteindelijk via de garagehouder van Damsté, terecht gekomen bij Speed Centre in Geldermalsen.  Een mailtje gestuurd en ’s ochtends al teruggebeld door een zeer enthousiaste Jaap. Jaap had zijn eigen Niva ervaring via een studiegenoot, en zag er wel een uitdaging in om in mijn Niva opzoek te gaan naar de missende PK’s. Dit gaat volgende week woensdag gebeuren. Ik ben heel benieuwd. Ik ben trouwens nog wel opzoek gegaan naar een Weber carburateur als alternatief voor de “horror” carburateur.

Ik ben heel benieuwd!

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 6 februari 2014 om 21:05.