Snorkel queeste

Ik was al een tijdje opzoek naar een snorkel voor m’n Niva. Sinds mijn bezoek aan Furstenau was duidelijk geworden wat het belang daar van is.

De snorkels die ik online tegen kwam waren behoorlijk aan de prijs. Ergens tussen de €150 en €300. Mede daardoor zie je ook zoveel zelfgemaakte snorkels. Een stuk regenpijp met wat klemmen vastzetten, gat in de motorkap en gaan. Mooi is anders. Smaken verschillen maar het blijft een regenpijp (ook al spuit je hem in de carrosserie kleur).

Tijdens een avondje surfen kwam ik op een chinees handelaren pagina. Hier werden prachtige snorkels aangeboden en na wat navragen ook nog eens zeer betaalbaar.
2012102306419642
Het probleem zat hem in de verzend kosten. Die kwamen op €250 uit. Daar ging m’n prijsvoordeel. Na wat rondvragen waren Bart en Djonnie ook wel geïnteresseerd maar zelf voor 3 snorkels was het niet rendabel om ze vanuit China hier naar toe te verschepen.

Mijn eerste idee was om de snorkels naar een vriend in Shanghai te verzenden. Dit koste niet zoveel en daarna had ik tijd genoeg om een betaalbaar alternatief te zoeken.
IMG_8392
De snorkels waren binnen een week in Shanghai maar die verzendkosten bleven buitensporig hoog.

Eerst vanuit hier rond gebeld. De prijzen lagen tussen de €300 en €600. Dat was dus geen optie. Toen heb ik ijn vrienden in Shanghai gevraagd om een rond te vragen naar de verzendkosten. Maar dat scheelde niks.

De rede de verzendkosten zo hoog waren was dat het pakket waar de 3 snorkels inzaten 130cm lang was. Dit verdubbelde de kosten ten opzichte van een pakket van 100cm lang. Maar ja inkorten was geen optie.

Toen heb ik een paar bevriende mensen in de luchtvaart gevraagd of zij het pakket voor me mee konden nemen tijdens 1 van hun vluchten van China naar Nederland. Maar andermans pakketten meenemen is toch een beetje not-done.

Uiteindelijke zat de broer van Bart in Shanghai en heeft mijn kennis het pakket bij hem op de hotelkamer neergezet. Hij kon het kosteloos meenemen met zijn bagage op zijn terugvlucht naar Basel. Dan waren ze in ieder geval in Europa!

Een paar weken terug waren Bart en Judith op bezoek en hadden ze als verrassing de snorkels bij zich. Een kennis van hun had na zijn skivakantie de snorkels in Basel opgepikt en ze onderweg naar huis bij Bart in de tuin neergelegd.

Het heeft 3 maanden geduurd maar het is gelukt om voor €30 p/st zonder verdere verzendkosten de snorkels hier te krijgen. Toch een mooi resultaat al zeg ik het zelf 🙂

foto

12 april gaan we alledrie tegelijk de snorkels monteren. Ben erg benieuwt naar het eindresultaat…

Reageren is op dit bericht helaas niet mogelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit bericht is geplaatst op 5 april 2014 om 11:50.